Anette Josefsson

Jag heter Anette Josefsson och jag är en av dem som står med på Medborgarpartiets lista i höstens kommunfullmäktigeval.
Jag bor i Smålandsstenar med min man Rolf Josefsson. Vi har två vuxna söner som bor med sina familjer i Bredaryd respektive Taberg. Fyra barnbarn har vi fått och de är fantastiska på alla sätt, precis som alla barn är!

Mitt arbete har jag sedan 15 år tillbaka på Torghuset i Smålandsstenar. Där har jag förmodligen träffat en del av er som ev. läser detta. Innan jag började där jobbade jag 30 år på f.d. Ångsågen numera Fegens Sågverk i Smålandsstenar. Min man Rolf Josefsson har i hela sitt yrkesverksamma liv jobbat på Svenstigs Bil i Smålandsstenar. Det hann bli 50 år innan han gick i pension!

Jag kommer ursprungligen från Varberg men flyttade till Smålandsstenar 1977. Många, många gånger har jag fått frågan hur man kan flytta från Varberg till Smålandsstenar? Varje gång har jag svarat att det inte var svårt alls och jag har alltid trivts jättebra i Gislaveds kommun. Det har varit enkelt att bo och leva här men just nu vet jag inte om jag känner så.

Den främsta anledningen till att jag står med på listan till Medborgarpartiet är att jag och min familj just nu lever i en vardag som påverkas och kommer att påverkas av vilka medel Socialnämnden kommer att få för att kunna klara att bedriva sin verksamhet på ett bra sätt. Vår Rolf ska inte behöva flytta till ett annat samhälle när den tiden kommer och han inte kan bo hemma. Inte heller ska han behöva bo på annan ort om vi skulle behöva växelvård. Att ha sina nära och kära, vänner och bekanta omkring sig när man blir sjuk eller gammal är ju helt avgörande för att livet ska kunna levas så bra som möjligt livet ut. Bara för att du är äldre och t.o.m. sjuk så slutar du ju inte att vara människa. Dessa personer har precis lika mycket rätt, som både du och jag, att få leva sina liv som de själva önskar.

Jag vill bo i en kommun som lyssnar på sina medborgare och ser till att alla orterna i kommunen får leva! Det borde inte vara en omöjlighet i vår kommun. Här bor massor med kloka, ansvarstagande människor och vi har ett näringsliv som är helt outstanding!
Tack för att du tog dig tid att läsa om mig och mina tankar. Väljer du att lägga din röst på Medborgarpartiet så hoppas jag att vi kan hjälpas åt att göra Gislaveds kommun lite bättre.