Ulla Gidlund

Jag heter Ulla Gidlund och är med på Medborgarpartiets lista i höstens kommunfullmäktigeval.

Jag flyttade till Reftele 1971 med man och två barn. De första åren arbetade jag inom livsmedel på tidigare nämnd ort. Men vid kommunsammanslagningen 1974 började jag arbeta inom barnomsorgen och var aktiv inom Svenska Kommunalarbetareförbundet (ofta förkortat Kommunal, även SKAF) i Gislaveds kommun. Senare utbildade jag mig inom ekonomi och då fortsatte jag min anställning på Ekonomiavdelningen i kommunen, där jag även blev facklig företrädare för Sveriges kommunaltjänstemannaförbund (SKTF, nuvarande Vision).

När barnen flyttat hemifrån flyttade jag och min man till Smålandsstenar, då han hade sin anställning på EAB. Idag är jag änka och pensionär. Mina intressen förutom att umgås med barn och barnbarn är trädgård och handarbete. Engagerar mig i Svenska Kyrkan, där jag även varit till hjälp med barngrupperna fram tills pandemin.

Varför jag ställer upp på Medborgarpartiets lista är för att vi måste få en förändring. Jag tycker inte om uttrycket ”det var bättre förr”, men i detta fallet håller jag med. De senaste åren har det blivit en stor försämring i väsentliga delar av kommunens ansvarsområde.

– Vi måste kunna ge våra barn och ungdomar ett bra grund för att kunna utvecklas och möta omvärlden

– Vi måste kunna ge omsorg och trygghet till de sjuka och äldre och se till varje individs behov

– Vi måste kunna ge personalen en arbetsplats med en rimlig belastning där de kan känna trivsel och stolthet.

Därför vill jag att ni röstar på Medborgarpartiet så att vi kan hjälpas åt att få tillbaka trygghet och trivsel i vår kommun. Resurser finns, men det handlar om rätt prioriteringar!