Monica Karlsson

 

Hej! 
 
Jag heter Monica Karlsson och har plats arton på Medborgarpartiets lista i höstens kommunfullmäktigeval.
 
Min man och jag är pensionärer och bor i Hestra, vi är en bonusfamilj med tre döttrar, sex barnbarn och ett sjunde på väg. Jag är uppväxt i Tenhult och mitt arbetsliv började 1973 på västra klinikerna i Jönköping på olika vårdavdelningar och på akutmottagningen. Min sjukvårdsbiträdes- och undersköterskeutbildning gick jag på Munksjöhögskolan i Jönköping. En vårdlärare sa att man ska ta hand om de man hjälper som om de vore ens egna anhöriga, då blir det en fin och god omvårdnad.

År 1981 flyttade jag till vår gård i Valdshult och fick då tjänst som undersköterska på Gislaveds Vårdcentral som då var öppet dygnet runt. Det blev sexton år, därefter äldreomsorgen på Hestragården inom LSS, hemtjänst och särskilt boende fram till pensionen. Tack vare mina erfarenheter och utbildningar har jag kunnat låta mina föräldrar leva och gå bort hemma lugnt och stilla.  
 
Under hela mitt yrkesliv har jag varit fackligt engagerad. 1974 blev jag medlem i det som då var SKAF men nu heter Kommunal. En tid var jag tjänstledig och arbetade på Kommunals expedition i Gislaved med olika styrelseuppdrag. Där fick jag inblick i hur vardagen kan se ut och det verkar dessvärre vara samma nu som då. Idag är jag med i SPF Hestra och Kommunens pensionärsråd.
 
Jag vill verka för att personalen ska få det bättre, att de ska få arbetsglädjen tillbaka samt att vår kommun ska komma ifrån alla dåliga resultat. 

År 2022 finns det inom vård och omsorgen fortfarande delade turer kvar. Jag fick nyligen frågan: ”Det är väl bra, två stycken som delar på ett arbetspass?”. Nu är ju verkligheten med delad tur att arbetstagaren till exempel börjar 07.00-12.00, sedan ledigt för att därefter komma tillbaka 16.00-21.00. Delade turer används fortfarande mest på helger. Är det konstigt att det är svårt att rekrytera personal när schemat som grädde på moset dessutom kan innebära arbete varannan helg? Jag beundrar all personal vid Gislaveds kommun som varje dag gör sitt yttersta trots indragna resurser och otillräckliga budgetar.
 
Jag känner som många andra inte igen vår kommun längre. Nu är det upp till dig och mig att rösta för en förändring. Gå gärna in på Medborgarpartiets hemsida för mer information.